請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

由2017年起社會保障基金供款要提升

媽卡卡 發表於 2017-1-4 00:55:33 | 查看: 507 | 顯示全部樓層
跳轉到指定樓層 | x0 [感謝清單]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊會員

x

由2017年起社會保障基金供款開始提升幅度了,提升幅度為MOP:90元,顧主同顧員比例為2:1

上一主題︰我都支持遊行!無咨詢情況下加價!痴線
下一主題︰CTM獲自動續約至2021年
123下一頁
superhot 發表於 2017-1-4 01:15:01
請問是否已刊憲?

回復 使用道具 舉報

入肉 發表於 2017-1-4 01:29:26

我尼啲自顧人仕一直都係自己顧自己咖啦,政府話几多都係自己俾晒,今次加成倍就真係大劑少少!

回復 支持 反對 使用道具 舉報

babyboy 發表於 2017-1-4 02:01:07
如此這般, 會否將來夠資格收果陣會否又會相對地收多 D 呢?

回復 使用道具 舉報

lfc 發表於 2017-1-4 02:16:43
呢個加幅尚算reasonable吖!

回復 使用道具 舉報

^鴨仔^ 發表於 2017-1-4 04:57:57
加加埋埋都唔夠某官貪一劑

jose777 發表於 2017-1-4 05:15:58
2017樣樣都加,唔爭在加埋呢樣⋯⋯

回復 使用道具 舉報

CWM 發表於 2017-1-4 07:47:16
為左填飽 貪觀門 個肚
澳門小市民只好生活得辛苦好撚多黎配合

回復 使用道具 舉報

weixianwang 發表於 2017-1-4 09:38:43 來自手機
17年,全城大幅通漲,但野又做唔到,又唔7使問責,薪高糧準,無風無險,有乜絕世好工最好做,就梗係馬交D九官,

pamfm 發表於 2017-1-4 11:24:42
應該的,為以後的生活著想下!

回復 使用道具 舉報

123下一頁
發新帖 thanks