請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

【清殭屍車】有好多報串貼~

jy02936031 發表於 2017-1-8 00:22:41 | 查看: 1975 | 顯示全部樓層
跳轉到指定樓層 | x0 [感謝清單]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊會員

x

治安警察局近日根據市民反映及警員巡查,持續打擊咪錶位被長期濫泊情況,並經過連日執法,已釋放近一百個咪錶位予公眾使用。

根據警方今日提供嘅相片,呢啲「殭屍車」有長期待修理嘅、有鋪滿塵嘅之外,仲有放滿雜物疑用作「貨倉」嘅車輛!

就檢控在咪錶位長期濫泊車輛及對其上鎖之數目,今天(1月7日)為11輛,而由今年1月1日至6日則合共為91輛,當中有30輛需要被移走處理,相關受佔用之咪錶位已全部被釋放。

(圖片由治安警察局提供)

上一主題︰一張變四張 大家小心「中伏」
下一主題︰反太歲

評分

參與人數 1金幣 +3 收起 理由
入肉 + 3

查看全部評分

12345下一頁
boojug 發表於 2017-1-8 00:56:04
岩啦!! 清晒D 殭屍車 佢!!!

回復 使用道具 舉報

入肉 發表於 2017-1-8 01:11:39
正…以後應該冇咁難揾位吧!

回復 支持 反對 使用道具 舉報

北留地拉 發表於 2017-1-8 01:11:52
早就应该啦、一直睇到都吾做野

回復 使用道具 舉報

wechat123 發表於 2017-1-8 01:12:49
警察嚴厲執法是好事啊

pspsps4 發表於 2017-1-8 01:36:56
清理一下係好事,等於你部腦放左咁多內存都要清下啦!唔係會壞

回復 使用道具 舉報

CWM 發表於 2017-1-8 01:45:33
點解要等到而家先郁呢 d 車
好簡單
清左佢地就會有人泊部車埋去
稍為有個唔記得入咪標就可以又鎖又拖又有錢收

IF212 發表於 2017-1-8 02:00:15
對真正須要泊車的車主, 絕對是好事

回復 使用道具 舉報

sutekidane 發表於 2017-1-8 02:29:19
卒之都無返場好戲.  清曬啲阻住曬啲合法位嘅廢物.  最好就限制埋個證記車主唔交罰款唔俾出入境.  

lfc 發表於 2017-1-8 02:32:27
一早就應該要咁做喇!

回復 使用道具 舉報

12345下一頁
發新帖 thanks