請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

投資菲律賓首都馬尼拉

calvin_ang 發表於 2018-1-7 12:14:31 來自手機 | 查看: 594 | 顯示全部樓層
跳轉到指定樓層 | x0 [感謝清單]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊會員

x
有親戚在菲律宾經商,華人區莊萬益大廈買左五層樓,推薦我買一套,三房兩廳一傭人房兩露台,實用面積114.71平方米,如果照澳門計算方法大概1750尺,可以望到一公里之外嘅海,折澳門幣大概190萬,車位大概14萬
菲律賓好多大廈都採用免息分期五年,免首期,每月只需34000

上一主題︰全屋番新2大房1細房
下一主題︰名校區交通樞紐 荷蘭園 永意大廈 低層超四正大兩房!
jason17858 發表於 2018-1-7 14:29:44
有鬼用咩!你會去住嗎?治安差,經常排華

回復 支持 反對 使用道具 舉報

多拉春夢 發表於 2018-1-7 14:35:14
這個價錢我個工人在菲律賓買地起屋了。

calvin_ang 發表於 2018-1-7 14:44:42 來自手機
jason17858 發表於 2018-1-7 14:29

治安又真係幾差,不過新總統大力掃除毒品,宜家已經好好多啦
排華就唔會,因為菲律賓係天主教國家,唔似印尼馬來西亞,再者菲律賓華人已經控制菲律賓經濟同政治,地位極高
十大富豪八個華人,一個菲律賓人,一個西班牙人
現任總統25%華人血統,上一任總統都係25%,上一任總統嘅媽媽又係總統50%華人血統

calvin_ang 發表於 2018-1-7 14:48:43 來自手機
多拉春夢 發表於 2018-1-7 14:35
這個價錢我個工人在菲律賓買地起屋了。

鄉下地方買地起別墅幾十萬分分鐘嘅事
首都地區就貴好多啦
我已經投資左兩個貨倉,兩間鋪頭,其中一間貨倉2000尺,200萬,月租8500

calvin_ang 發表於 2018-1-7 15:01:23 來自手機
jason17858 發表於 2018-1-7 14:29

新濠天地都投資二百億在馬尼拉建賭場,太陽城同德晉都有入駐,最新嘅日本賭場OSAKA亦已經開業
好多香港人在這裡開餐廳,其中比較有名嘅添好運同港式達人

入肉 發表於 2018-1-7 16:49:46 來自手機
千祈咪,啲賓賓只識得做白人隻狗既啫,佢哋又懶又蠢又鬼鼠。思想上排華不特只,仲永冇忠誠可言。過到去你點都要請佢哋打工,即係俾錢請几隻狼心狗肺返嚟搞自己。我投資星、馬、泰、韓國都吾去菲律賓,就連放假几天都吾會揀佢囉!

calvin_ang 發表於 2018-1-7 17:38:32 來自手機
入肉 發表於 2018-1-7 16:49
千祈咪,啲賓賓只識得做白人隻狗既啫,佢哋又懶又蠢又鬼鼠。思想上排華不特只,仲永冇忠誠可言。過到去你點 ...

我都討厭菲律賓人,但菲律賓係全球發展最快嘅地區之一,連馬雲馬化騰,中國電訊都過來投資啦,非常適合創業,我只係投資收租同等房地產升值啫

jason17858 發表於 2018-1-7 17:42:06
calvin_ang 發表於 2018-01-07 15:01:23

新濠天地都投資二百億在馬尼拉建賭場,太陽城同德晉都有入駐,最新嘅日本賭場OSAKA亦已經開業
好多香港人在這裡開餐廳,其中比較有名嘅添好運同港式達人
澳門貴賓廳員工去那邊,休息都留在自己範圍內,去馬尼拉都要搵保安護衛,都要揸AK47&M16才去玩,你話治安有幾好,那邊雖然是華人佔大多數,但是有錢都是華人,所以那邊有討厭華人富貴,所有華人是主要對象

calvinfung1126 發表於 2018-1-7 18:05:56 來自手機
菲律賓一年到晚都打風,維修費都好襟計

回復 使用道具 舉報