[吹水] 一個死都唔拍好,一個就十鳩幾人睇位都過唔到

cheangio 發表於 2018-10-6 18:16:55 | 查看: 1752 | 顯示全部樓層
跳轉到指定樓層 | x0 [感謝清單]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊會員

x
一個死都唔拍好,一個就十鳩幾人睇位都過唔到,澳門討論區-iDreamx

上一主題︰對位思考
下一主題︰執到寶?二手按摩椅一折賤賣
123下一頁
Power777 發表於 2018-10-6 18:24:16 來自手機
澳門好多D七人車長度已經超出街位,加上D人引突咁D車頭車尾出黎,好難話泊好。唔解決街邊車位長度問題,只會成日發生依D問題

回復 支持 反對 使用道具 舉報

志願 發表於 2018-10-6 18:30:30 來自手機
我渣巴士死都5會過

回復 使用道具 舉報

johnnywong 發表於 2018-10-6 18:41:19
其實澳門有d街邊位真係劃得岩岩好, 車主技術不好或者前後車主泊得唔好 ,都7了.

cronald 發表於 2018-10-6 18:45:23
澳門拍位好考技術特別小街入面,剛剛好……

possy 發表於 2018-10-6 19:12:33
其實駕車都要講下品德,好似圖中部白色車其實可以泊好一點(看圖見到出晒白界),偏偏 E + 駕駛者就係一切以方便自己為原則,其他就懶理,但係泊得 5 好收告票又上網話不公平,尼 D 是否又係自私行為呢?

lfc 發表於 2018-10-6 19:40:16
萬二分認同樓上嘅見解,讚一個!

回復 使用道具 舉報

ahyung 發表於 2018-10-6 20:31:10 來自手機
最好拖走佢。

回復 使用道具 舉報

火雲邪邪神 發表於 2018-10-6 21:56:45
同意6樓師兄講既野~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

回復 使用道具 舉報

朱德武 發表於 2018-10-7 00:53:52 來自手機
白色車嘅行為害人害己 可能令到交通部認為嗰條街唔適合泊車 索性取消咪錶位 咁就大家都唔使泊 好多條街 都係因為啲人亂鳩咁泊車 巴士過唔到索性取消車位

123下一頁
發新帖 thanks