[吹水] 有夜盲症就唔好揸車啦… 澳門條路都夠光傢啦仲開住高燈...

cheangio 發表於 2019-1-5 01:05:42 | 查看: 365 | 顯示全部樓層
跳轉到指定樓層 | x0 [感謝清單]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊會員

x
有夜盲症就唔好揸車啦… 澳門條路都夠光傢啦仲開住高燈...,澳門討論區-iDreamx

上一主題︰我臭我驕傲
下一主題︰當望住警察哥哥以一敵眾, 保安哥哥你嘅選擇好重要呀!
houchan 發表於 2019-1-5 01:19:11 來自手機
顶!!!盲咁制!係咪傻架!!!

回復 使用道具 舉報

lfc 發表於 2019-1-5 02:09:54
嘩…… 想殺死人咩!

回復 使用道具 舉報

歌飛 發表於 2019-1-5 04:03:31
單純一張相,睇唔到前因後果,好難作評論,留返畀專家講歌句。

回復 支持 反對 使用道具 舉報

smttw 發表於 2019-1-5 10:31:38 來自手機
會唔會係影相效果?

回復 使用道具 舉報

cik04955 發表於 2019-1-5 10:39:08
大巴好多都開高燈 但又唔止大巴 私家車電單車都系!
平時搾車都夠光睇到路,但有散光既人就真系RIP 好易出意外(比高燈射住眼睛被光吸引住令到睇前方既事物有分化)
通常對住依D人就會收鏡跟尾高燈對死佢[email protected]@

206722898 發表於 2019-1-5 11:46:30 來自手機
其實....澳門呢個城市,不夜城.....
真係唔開燈都睇到,完全冇需要用高燈
車輛高燈...人地國家,地方大...。有山區,高速,急轉彎,偏離城區。或夜深時份。先有機會用到
澳門夜深時分....根本都一樣全城燈光

cityidol0726 發表於 2019-2-2 07:31:44
澳門依家大把車都係咁,已經見怪不怪,膠局又唔做野,有咩計