超時工作,唔補錢,補鐘仲要扣曬

jasong 發表於 2019-1-12 22:17:00 來自手機 | 查看: 528 | 顯示全部樓層
跳轉到指定樓層 | x0 [感謝清單]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊會員

x
有個朋友係做收銀,忙起上來經常要加班,都算,加加埋埋一年有二百幾個鐘。上個月請左個新經理返來,成日借口話扣補鐘。

請問下咁多位,扣超時補鐘得唔得?可投訴嗎?

上一主題︰求大家幫忙,急,醫生紙
下一主題︰請問下,大陸來澳門工作,需要什麽條件嗎,有什麽工作.....
至尊红颜 發表於 2019-1-13 00:15:38 來自手機
你不如直接去人事部问就更加清楚啦

回復 支持 反對 使用道具 舉報

好好笑 發表於 2019-1-13 00:34:40 來自手機
可以去勞工局吧,保證本地人

iut2018 發表於 2019-1-13 09:34:45 來自手機
新經理九成九係港燦囉!

Rayarichard 發表於 2019-1-13 10:54:33 來自手機
對,找人事處或勞工局查詢一下,看這個情況是否屬於合理,及可以怎樣處理,真的沒辦法解決,就另謀高就,總不能給別人看死,一直欺負,取回自己該有權利啊。

smttw 發表於 2019-1-13 16:06:26 來自手機
呢d問題好難答,打去勞工處最好

kenny19311 發表於 2019-1-23 22:13:59 來自手機
先去人事部講呢個問題,唔好一次搞大去搵勞工局,人事部唔理先再去勞工局

snakehost 發表於 2019-1-26 20:20:27 來自手機
到時勞工局又話幫你唔到