借貴利獲警救澳門漢 被揭偷父親320萬賭博

lifengyan 發表於 2019-4-13 01:05:31 來自手機 | 查看: 881 | 顯示全部樓層
跳轉到指定樓層 | x0 [感謝清單]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊會員

x
澳門司警在一宗高利貸案中營救欠債男子,揭發另外一宗盜竊案,涉嫌偷走父親藏於夾萬的 320萬元現款

司警接獲男子胞姐報案,救出一名被追債份子帶走的31歲澳門男子後,他向司警表示輸掉的金額是從高利貸集團借來的 20萬元,但司警發現金額與事實不符,揭發案中有案。

男子其後向司警承認,在未經父親同意下,取走320萬元。他的父親以往曾告知收藏夾萬鎖匙的地方。父親已表明追究兒子刑事責任。

上一主題︰多位議員關注澳門融入大灣區 倡「一卡通」三地電子支付
下一主題︰內地漢疑用假證辦積分卡騙酒店客房船票涉51萬港元
12下一頁
samboy3500 發表於 2019-4-13 02:11:53 來自手機
一D情意都唔講。。。。老豆同个仔從此say bye

回復 支持 反對 使用道具 舉報

babylovegem 發表於 2019-4-13 03:06:10 來自手機
仔都无情讲。成到身家偷哂去赌。牛逼
1 讚

回復 支持 1 反對 0 使用道具 舉報

weixianwang 發表於 2019-4-13 11:27:08 來自手機

大力發展全民皆赌文化,發生呢種事係好正常的

ac_ac 發表於 2019-4-13 12:18:05
咁賭法
咩都無哂!

回復 使用道具 舉報

ahyung 發表於 2019-4-13 15:43:44 來自手機
偷老豆積蓄去賭,真係畜生借貴利獲警救澳門漢 被揭偷父親320萬賭博,澳門討論區-iDreamx

黑木麻衣 發表於 2019-4-13 16:35:12 來自手機
親生仔不如近身錢。睇怕個仔都唔係第一次偷老豆錢,只不過今次辣著咗輸Q曬。

Fugo123 發表於 2019-4-13 18:33:11 來自手機
一時之氣,過左就冇事

回復 使用道具 舉報

dixiland123 發表於 2019-4-13 22:45:55
唯有咁講: 呢個仔係黎攞債,唔係還債囉!

Dreams828 發表於 2019-4-14 01:53:17
呢個社會真係越來越亂
什麼教育都沒用 , 因為係環境做成 !

12下一頁
發新帖 thanks