[吹水] 中国的富人, 正在成为世界的笑话

RaymondChoi 發表於 2019-5-13 12:51:02 來自手機 | 查看: 1133 | 顯示全部樓層
跳轉到指定樓層 | x0 [感謝清單]
12下一頁
weixianwang 發表於 2019-5-13 14:40:41 來自手機

正正就係呢個强國1黨貪腐專正正拳顯生出呢幾代人思想教育,money就是萬能,is the king,一朝暴發,就語無倫次

回復 支持 反對 使用道具 舉報

star0519 發表於 2019-5-13 14:58:34 來自手機
呢個作文 我比40分 文筆太差

Maomao2266 發表於 2019-5-13 15:51:27 來自手機

@@[email protected]@ 發表於 2019-5-13 16:37:45 來自手機
有錢冇品,中國人特色

回復 使用道具 舉報

yigan926 發表於 2019-5-13 16:55:54 來自手機

回復 使用道具 舉報

qz.. 發表於 2019-5-13 19:27:56 來自手機
邊個有錢都可以系大爺,包括自己

神人先生 發表於 2019-5-13 19:28:54 來自手機
仲記得丁蟹個仔丁孝蟹講過,人地怕你係因為我地有錢,呢個世界係鬥邊個錢多架ja,係呢幾年我地揾到好多錢但同時亦都得罪好多人,你知唔知依家好多人度緊點樣攪我地,好多人做緊野架,其實這個係中國既寫照!
1 讚

回復 支持 1 反對 0 使用道具 舉報

alicer 發表於 2019-5-13 22:06:46 來自手機
我嘛,,來左澳門17年左右的新移民..但老實講句,就算在公司同事之間都唔少見到,真心唔明點解d人以为恥笑大陆人就似乎可以令自己高人一等  咁样,佢地心里面一等公民洋人?二等公民自己?三等公民大陸人?
1 讚

回復 支持 1 反對 0 使用道具 舉報

ningtan 發表於 2019-5-13 23:53:19 來自手機
憎人富貴厭人窮!

回復 使用道具 舉報

12下一頁
發新帖 thanks