港十五歲仔頭中催淚彈 命懸一線

媽卡卡 發表於 2019-11-14 08:28:39 來自手機 | 查看: 1957 | 顯示全部樓層
zlt008 發表於 2019-11-14 10:21:15 來自手機
qq376998016 發表於 2019-11-14 09:42
又唔够胆讲啦?编辑啦?继续啊,继续诋毁HKP啊,反正你地所谓言论自由。前因后果都搞唔明,成日捉住个别事件 ...

吊,这班废材媒体就是这样生儿子没屁眼,没确定的事爆出来,一个‘疑是.’根本就是引导舆论,最后又不报道,让星斗市民以为是。都他妈无良份子。

回復 支持 反對 使用道具 舉報

fhchenry 發表於 2019-11-14 10:31:45 來自手機
你冇讀過中史架,居然美化日本皇軍,分分鐘你阿爺嗰代啊都有俾日本皇軍殺架,人哋都有話啦暴動,遠離暴動在安全地區。你又就要去參與暴動。你估嘉年華會咩。如果警察有做到啊你睇下成班記者日日跟住咁影有乜可能冇證據吖。

icedcoffee 發表於 2019-11-14 10:51:29 來自手機
香港已經去到,冇U turn嘅地步有同一啲港人叫藍絲嘅親戚朋友傾計佢哋都覺得香港經歷咗今次將會係火鳳重生。點解火鳳重生因為佢地話事情將深層次矛盾全部浮現出嚟一次爆曬出嚟。火鳳重生就係代表有有一啲嘢要犧牲,犧牲嘅就會係革命嘅前線未成熟小朋友和學生,贏嘅都係後面做操作嘅政治人物。

chingching8388 發表於 2019-11-14 11:04:49 來自手機
icedcoffee 發表於 2019-11-14 09:51
香港已經去到,冇U turn嘅地步有同一啲港人叫藍絲嘅親戚朋友傾計佢哋都覺得香港經歷咗今次將會係火鳳重生。 ...

師兄咁講。即係爆晒岀黎就解决到?
呢d就係近代既政治表演。只識得挑问题岀黎。仲要係加大表演力度。但永远係提岀后就完。冇后續。冇建议。即係冇远见。。只為自己眼前利益。不顧往后既路要点走点解决。。。但你可以話。。点解决係班官既事。唔关我事。我只係负责挑岀黎。。。。。

唉。完全冇换位思考!

cb709394 發表於 2019-11-14 11:07:18
神人先生 發表於 2019-11-14 09:32
通街打大肚婆,打呀伯打女人用電單車撞人,入去人家鋪頭偷汽水,火燒校園連當年日本兵都唔敢殺入港大殺人, ...

人一黃, 個腦就就會變屎
1 讚

回復 支持 1 反對 0 使用道具 舉報

possy 發表於 2019-11-14 11:15:00

古語有話 “君子不立危牆之下”,為何那少年又會如此不明智地選擇身處危牆之下?其動機或目的相信只有他自己最清楚、明白。
結果就米應左成龍多年前的金句 “自己要求受傷”!

joechou147 發表於 2019-11-14 11:36:02 來自手機
呢班废青钱书唔读工唔翻,其行为指标咪因为暴动刺激游行稳钱快!无人出钱我睇距地还出唔出黎行

siumeng 發表於 2019-11-14 11:46:47 來自手機
出得黎示威搗亂破壞就要付出代價,可能坐監,受傷或最後失去性命。

culate 發表於 2019-11-14 12:36:55 來自手機
這些機會都是你們給的,試想吓無人出黎攪事佢地只會捉黎捉去都係自己人,停止左抗議活動佢地總需要比市民一個交代。警察執法有問題,但而家無機會去查,越演越暴就比佢地更多籍口推卸責任。

何家荣 發表於 2019-11-14 12:57:22 來自手機
香港宾宜馆开始好生意了,,,今时今日的香港繁荣下的悲哀。。。