[吹水] 對於減薪你有咩睇法

dreamdreaming79 發表於 2020-1-14 08:42:32 來自手機 | 查看: 1552 | 顯示全部樓層
跳轉到指定樓層 | x0 [感謝清單]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊會員

x
噴射飛航減薪一覽表,見到佢減既比例都幾多

上一主題︰幸福家庭
下一主題︰向暴徒屈服?又100億
123下一頁
triangle 發表於 2020-1-14 10:17:16
睇黎公司經營得唔係幾好, 營運越來越艱難

回復 支持 反對 使用道具 舉報

姥姥姥 發表於 2020-1-14 10:19:23
老老豆豆, 滅薪邊個會鐘意, 但係趕豬噢又真係搶左大批客呢個又係事實, 所以一係轉行, 一係就被共渡時姦囉

maomao2470 發表於 2020-1-14 10:56:54 來自手機
系佢自己經營不善,可像從前船票減價增加客流量,高層思想仲逗留系遠古時代,以為公司仲系一門獨大。公司開不到源,就節流在打工仔身上。話到尾都是此公司經營手法出現問題。
1 讚

回復 支持 1 反對 0 使用道具 舉報

貓少 發表於 2020-1-14 11:32:53 來自手機
大環境都差,加上香港暴動甘長時間,遊客激減。手信行業都受沖激。今年吾樂觀呀。
1 讚

回復 支持 1 反對 0 使用道具 舉報

kinwa12345 發表於 2020-1-14 11:56:14 來自手機
現在生活指數這樣高,打工仔,要應對各項物品加价,已經很艱難,好心那些老闆,應該接地氣些,體涼一下打工仔們,不加人工算了,不要減薪。

MAC169 發表於 2020-1-14 12:36:04
企業第一時間就是從無能力的員工開刀.........

daniel011646 發表於 2020-1-14 13:23:56 來自手機
岩做就做,唔岩就898

回復 使用道具 舉報

possy 發表於 2020-1-14 13:34:51
減薪就無人願意,但係還要看看公司既前景。
如果只係暫時性所謂共度時艱,就大家相就一下,希望公司業務好轉回復原來薪酬甚或加薪。

春日恭介 發表於 2020-1-14 14:01:25 來自手機
唉~香港到處都放火打人打劫又封住曬D路,邊個夠膽過去吖!老實講我之前久唔久同班兄弟坐阿新哥D船過香港玩161,但係自從7月起就唔敢再去,費時有咩冬瓜豆腐趕唔切返來接更就唔好喇!

123下一頁
發新帖 thanks