[吹水] 重磅! +++ 實況出入澳珠 - 1千免隔人仕++EP01

iiiloveU 發表於 2020-6-23 20:27:34 | 查看: 3203 | 顯示全部樓層
跳轉到指定樓層 |

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊會員

x

重磅! +++ 實況出入澳珠 - 1千免隔人仕+++ EP01

本人于13號申請, 21號免隔出境.

流程攻略:

1. 審核己通過后, 待确定免隔日子.

2. 确定免隔日子后, 待收短訊息.

3. 務必按照短訊內容指示.

4. 按免隔日子, 提前兩日預約做核檢.

5. 當天做完核檢, 1日到2日會有陰阳報告.

6. 可以出境.

7. 重點, 回澳可經拱北口岸.

6月21日的拱北:

天氣!

天氣!
天氣一流

似沒人的, 港澳橋口岸!

似沒人的, 港澳橋口岸!

哇, 出境后, 真空大呢!

哇, 出境后, 真空大呢!

無人口岸!!!

無人口岸!!!

星期天啊. 似沒人的, 港澳橋口岸! 無人口岸!!!

好吃!!!

好吃!!!

COCO 好耐沒喝了, 珍珠+布丁。 拱北商場開了一半, 但人流不過一百人, 還是SUNDAY, 永遠都回不去。 

沒人流的拱北口岸車總站

沒人流的拱北口岸車總站

沒人流的拱北口岸車總站

沒人流的拱北口岸車總站

拱北巴士總站, 沒人流了, 過去了。 

拱北嗎?

拱北嗎?

空了, 空了.

清真寺!!!

清真寺!!!

澳門沒有的, 清真寺外菜莫入!

珠海, 扫一扫,自駕!

珠海, 扫一扫,自駕!

滴滴, 減肥一流。

酒店高空拍的!!

酒店高空拍的!!

酒店高拍, 淒美 !

回去了.

回去了.

今年可能都出不到個關的了, 居民自已好好利用那七天時間。 

沒有居住證的, 一別老珠可能係永久了 !
     Macau
Resident
     Blocked
without
     Permit

評分

參與人數 1金幣 +1 收起 理由
7747co + 1 很給力!

查看全部評分

媽卡卡 發表於 2020-6-23 20:33:10
如果可以出珠海,在下就要賣咗前山的房屋,完.

回復 支持 1 反對 0 使用道具 舉報

tpk369 發表於 2020-6-23 20:38:04
可以從拱北口岸回澳?唔係出入都要橫琴或港珠澳?

回復 支持 反對 使用道具 舉報

iiiloveU 發表於 2020-6-23 20:39:22
媽卡卡 發表於 2020-6-23 20:33
如果可以出珠海,在下就要賣咗前山的房屋,完.

點解?
你有楼都出吾到不是吧.
前山有房, 值了, 現在珠海D房升了 40-50%
好多人搶

回復 支持 0 反對 1 使用道具 舉報

媽卡卡 發表於 2020-6-23 20:44:35
iiiloveU 發表於 2020-6-23 20:39
點解?
你有楼都出吾到不是吧.
前山有房, 值了, 現在珠海D房升了 40-50%

有樓又點呀,都出唔到中國珠海,又點可以攞到居住證呢?今年都冇返過前山的屋了,有可能永遠作封關的,咁又即係可能(係可能)永遠不能返前山間屋的.

iiiloveU 發表於 2020-6-23 20:45:47
tpk369 發表於 2020-6-23 20:38
可以從拱北口岸回澳?唔係出入都要橫琴或港珠澳?

本人親身試了.

洛奇 發表於 2020-6-23 20:52:19 來自手機

之前我有出帖,問過大家,可唔可以返澳時經拱北關,但答案不一,話不能的比較多,但經我確認,我已從拱北關回澳了,大家信不信自己決定,不要說俾我誤導。

cyy5g 發表於 2020-6-23 21:50:49 來自手機
我想問下樓主而家係攞景定贈慶

iiiloveU 發表於 2020-6-23 21:52:24
cyy5g 發表於 2020-6-23 21:50
我想問下樓主而家係攞景定贈慶

有好多想知實況. .    .
每個人都有机會,
但只有七天.

基峰 發表於 2020-6-23 22:15:49 來自手機
7天內辦左居住证好過啦