賭廳減員屬正常 (26/06/2020)

媽卡卡 發表於 2020-6-26 20:35:31 | 查看: 2740 | 顯示全部樓層
跳轉到指定樓層 |

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊會員

x

(為保存生命壯士斷手臂都難免的)

賭廳減員屬正常 (26/06/2020)

【本報訊】昨午,葡文記者詢問,會否要求中央盡快重啟自由行?行政長官賀一誠表示,特區政府每時每刻都關注這課題,一直進行相關工作;因為,政府知道企業、經濟已受到很大影響,希望內地配合,可以給予澳門一些支撐。

葡文記者又提出博企解僱員工的問題,賀一誠回應,政府不可以太多干預企業。「我哋嘅博企大家都係支持政府,部份 (賭) 廳等等減少員工,都係正常。」賀一誠提出,博企支持了半年,對澳門作出很大貢獻。

「已經捱咗半年,係唔係再捱多少少就到呢?最後一公里,我哋大家係唔係要堅持呢?」賀一誠又表示,員工是企業的最重要元素,把好員工解散後,將難以重組。並提出,大家要有較長遠的眼光。

====================

1234下一頁
土豪 發表於 2020-6-26 21:48:51 來自手機
D廳到而家先炒人算係咁,以前無生意即時汁七左佢啦,有生意先開反,佢地有錢就識賺,無錢賺吾通同你涯啊,撈賭無個好人啦,你都柒下柒下,你以為佢地係正人君子啊,黑社會同你講金吾講心

回復 支持 1 反對 0 使用道具 舉報

我愛地球 發表於 2020-6-26 23:03:39 來自手機
賭場又以前都現在都係靠中國遊客賭,依家賭場入面有幾多人賭我念有的賭場真係10隻手指都數得曬,民生區可能問題就唔係好大,因為政府都有的補貼,但係旅遊區就唔好講,所以好多人成日屌大陸遊客,忍下咪算囉

popogg081 發表於 2020-6-26 23:17:23 來自手機
個老細冇糧出你都唔做喇裁員正常

回復 支持 反對 使用道具 舉報

popogg081 發表於 2020-6-26 23:17:40 來自手機
唔通嘅老細冇糧出你會返工咩

李信毕 發表於 2020-6-26 23:18:07 來自手機
现在请帮难揾食一日揾到两餐就算好啦

Nokison 發表於 2020-6-26 23:18:22 來自手機
土豪 發表於 2020-6-26 21:48
D廳到而家先炒人算係咁,以前無生意即時汁七左佢啦,有生意先開反,佢地有錢就識賺,無錢賺吾通同你涯啊, ...

你講得一d都無錯

邊腩麵 發表於 2020-6-26 23:18:46 來自手機
而家傷港客都無埋,靠馬交瓜得

媽卡卡 發表於 2020-6-26 23:20:23
靠做遊客生意嘅公司一定係嚴重重傷喇!

xxx333 發表於 2020-6-27 00:47:03
不如正苦先帶頭減新,放無新假仲好啦.....

1234下一頁