[內地] 珠巴士司機拾獲澳人錢包物歸原主

gege888 發表於 2020-6-27 20:42:59 來自手機 | 查看: 1327 | 顯示全部樓層
跳轉到指定樓層 |

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊會員

x
據珠海公交巴士有限公司消息,昨日下午6時許,珠海56路巴士司機黃偉傑當班拾獲一澳門人錢包,內有身份證、回鄉證、駕駛證、資格證,各種銀行卡及7,800多澳門元,後通過失主核酸檢測報告上的電話找到澳門居民陳某。晚上7時經客服中心核實後,失主陳某前往夏灣總站領回失物,並對黃師傅的拾金不昧表示感謝。
123下一頁
popogg081 發表於 2020-6-27 22:13:23 來自手機
嗰個黃師傅係唔係傻㗎

回復 支持 反對 使用道具 舉報

fwfw6381 發表於 2020-6-27 22:34:27 來自手機
大陸啲巴士有閉路電視。

luc8luc88 發表於 2020-6-27 23:23:44 來自手機
一定係有人見到拍人篤背脊啦

idid6613 發表於 2020-6-27 23:47:16 來自手機
俾我執到一定帶埋去唔會拎返出嚟。

gwagwa328 發表於 2020-6-28 01:54:36 來自手機
估唔到呢個世界仲有好心人。

土豪 發表於 2020-6-28 02:41:16 來自手機
你以為黃司機吾想汁,佢都話自己on99啊

andy595461 發表於 2020-6-28 02:42:46 來自手機
gwagwa328 發表於 2020-6-28 01:54
估唔到呢個世界仲有好心人。

一d都唔出奇
首先唔講錢
珠海好多有錢人都係生活得好低調
你係睇唔出,人哋有幾多套房產你唔知

同埋珠海人比較隨和
我之前響珠海巴士站巴士埋站刪左隻門準備走
司機都會等埋你俾你上車我都試個幾次啦

回復 支持 1 反對 0 使用道具 舉報

evo123123 發表於 2020-6-28 08:24:07 來自手機
再黑都會有一點白的 加油世界

尋幽探秘 發表於 2020-6-28 09:10:52 來自手機
呢位C兄算係幸運應該有得醒

123下一頁