[吹水] 再度重磅 = = = 澳珠出入, 1000免隔人群======

iiiloveU 發表於 2020-6-28 17:26:05 | 查看: 1843 | 顯示全部樓層
跳轉到指定樓層 |

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊會員

x

再度重磅 =====實況澳珠出入, 1000免隔人群======

27號, 是小弟最后的免隔日.
本來打算用這七天上去弄張居住證的, 但根本不可行, 做假你自已食曬.
据了解, 好多澳門居民中 了, 小心, 小心.

探親后, 有一兩日時間, 包車遊了一遊老珠. 變了, 變了. 不是昔日的珠海.
雖然好多夜場都開, 但人才都跑了其他省, 不留廣東, 因為根本少了港澳台.
留下的人才都是 草X馬 .

這七天得出的一些建議 :
1. 留澳消費.
2. 速去速回.
3. 不要辦什麼 特別證, 坑來的.  (報紙都有6人中招了)
4. 如果真的要找的, 就不要去了, 今非昔比. (自打更好)
5. 耐心等關.
少人得可憐!

無人口岸!!

無人口岸!!

珠海書報亭

雨后的馬路 1

雨后的馬路 2

雨后的馬路 3

拱BI 的店

大陸版的, 力好似勁D !

端午- 南屏 1

端午- 南屏 2

端午- 南屏 3

端午- 南屏 4

端午- 南屏 5

端午- 南屏 - 這商場每逄節日假期,人流超勁 !!

好多人買這間, 吾明 ?

不帶口罩的人佔半數.

南屏, 旺了好多

摩的再現 !!

摩的再現 !!

吃個小食, 回澳等關!!

評分

參與人數 1金幣 +3 收起 理由
紀能醒 + 3 很給力!

查看全部評分

123下一頁
cpcmfm 發表於 2020-6-28 17:43:14
我都有少少同感,依幾日其他外勞都可以出去的情況下,過關多左唔少。KTV依然爆爆哋,不過真冇乜女。骨場都好少老相好開工,大多回老家,只有幾個真本地珠海人在開工。如果真中左獎可以出去,都唔好離開珠海市,唔好搞串個PARTY!

回復 支持 反對 使用道具 舉報

iiiloveU 發表於 2020-6-28 17:47:46
cpcmfm 發表於 2020-6-28 17:43
我都有少少同感,依幾日其他外勞都可以出去的情況下,過關多左唔少。KTV依然爆爆哋,不過真冇乜女。骨場 ...

我就冇去啊, 但好多識的朋友都不在珠海了, 
出到去係冇用的

媽卡卡 發表於 2020-6-28 17:49:21
cpcmfm 發表於 2020-6-28 17:43
我都有少少同感,依幾日其他外勞都可以出去的情況下,過關多左唔少。KTV依然爆爆哋,不過真冇乜女。骨場 ...

在下已經約咗30號出拱北辦理居住證呀.

iiiloveU 發表於 2020-6-28 17:50:40
媽卡卡 發表於 2020-6-28 17:49
在下已經約咗30號出拱北辦理居住證呀.

小心中計, 如果係即租的就不要試了。 
如果可以我都弄了,
老珠還好靜

媽卡卡 發表於 2020-6-28 17:56:32
iiiloveU 發表於 2020-6-28 17:50
如果可以我都弄了,
老珠還好靜

在下唔洗租任何屋,更唔洗咩租單,在下有房屋在前山,有房產證的,在下申請出珠海理由都係上珠海處理水電管理費同辦理房產證的.

q4321 發表於 2020-6-28 18:49:23 來自手機
出到去又点啫,珠海再也不是適日的珠海没乜充滿生機人山人海的珠海,受疫情重創各行各業人流去得就去走得就走四海為家d人都走曬了,百業只會更加繼續蕭調

回復 支持 1 反對 0 使用道具 舉報

kam999mo 發表於 2020-6-28 18:56:52 來自手機
大陸緊係好過澳門啦。變都係商家。我就覺得仲好d。我兩邊走都得。珠海冇澳門唔掂。澳門冇大陸客唔掂。但係我吃喝玩樂樣樣都覺得大陸好

史上最強 發表於 2020-6-28 18:57:08 來自手機
iiiloveU 發表於 2020-6-28 17:50
如果可以我都弄了,
老珠還好靜

請問即租有什麽坑?

cheangio 發表於 2020-6-28 19:06:03
有D人以为自己系官乱鸠咁噏,叻唔切,噉咪睇下下个月係唔係有惊喜囉,信佢一成双目失明,信佢两成碌鸠变形

123下一頁